2024. március 29. - Auguszta

Díszítsünk saját kezűleg!

A lakást díszítő tojásokkal csalhatunk egy picit, és nem törik el a festett csibeburok.
2008. március 21. péntek 18:46 - Hírextra
Akár főzzük, akár kifújjuk, a tojáshéj bizony könnyen elveszti eredeti alakját, főleg a lelkes gyerekek kezében. Ezért dekorboltokban már kaphatók hungarocellből illetve préselt papírból készült tojásformák többféle nagyságban. Ezek tömörek, kemények, így a kisebbek kezében sem esnek darabokra, ha kicsúszik az ujjaik közül. Nem beszélve arról, hogy kiválóan festhetők.

– A dekoráció színét mindig a lakásunkhoz igazítsuk. Bár húsvétkor trendekről nem igazán beszélhetünk, ne válasszunk pasztell színeket, mindenképpen élénk festékekkel díszítsük a tojásokat. Nyugodtan használhatunk pirosat, narancsot, lilát, türkizt zölddel vagy pinket kékkel. Akrillal érdemes festeni, ez egy vizes alapú anyag, gyorsan szárad és utána víz hatására nem mosódik el, mint a tempera – mondta el Varga Judit, dekoratőr.

Még egyedibbé tehetők a tojások, ha a ragasztót adagoló tollba csillámport teszünk és ezzel rajzolunk, írunk a festett felületre. Egy óra alatt akár tíz tojás is elkészülhet, hiszen száradással együtt egy darab öt-tíz perc alatt festhető. Ha kis kosárba rendezzük a dekortojásokat, kibélelhetjük egy sisal nevű anyaggal, mely könnyen formázható, mert kemény és vékony szálakból áll.

Az ablakokat szalagra fűzött igazi vagy művirágokkal díszíthetjük, az ajtókra pedig vessző- vagy szalmakoszorút akaszthatunk, mely tojásformában is kapható. Erre is tűzhetünk néhány minitojást, hogy minél mutatósabb legyen. A lakás díszítéséből nem maradhat ki a virág sem. Ha cserepeset választunk, ne felejtsünk el egy hurkapálcára szúrt dekortojást tűzni a földbe, így lesz igazán húsvéti a díszítés!
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását