2024. április 29. - Péter

Gyurcsány a Déli Áramlatban lesz érdekelt személyesen is?

Nem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc júniusban lemond a miniszterelnöki posztról, majd elfoglalja a Déli Áramlat gázvezetéket is felügyelő társaság vezetői székét - írta pénteken a Magyar Nemzet a kormányhoz közeli körökből szerzett értesülésre hiv
2008. március 21. péntek 09:11 - Hírextra
A lap úgy tudja, hogy a miniszterelnök állásváltoztatási terveiről már a Déli Áramlat gázvezetékről szóló kormányközi megállapodás előtt is szivárogtak ki részletek, és ezek alapján a Magyar Nemzet forrásai úgy vélik: a vezetői poszt beígérése miatt került olyan gyorsan, és félig-meddig titokban aláírás a Magyarország és Oroszország között létrejött szerződésre.

Ha a hír igaz, a kormányfő nagyjából követi Gerhard Schröder példáját, aki előbb német kancellárként megállapodott a Gazprommal a Németországot és Oroszországot Lengyelország megkerülésével összekötő Északi Áramlat gázvezeték megépítéséről, majd politikai karrierje lezárultával a vezetéket felügyelő vegyesvállalat felügyelőbizottságának elnökévé avanzsált - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 21. 18:08
A Magyar Nemzet a vágyait közli, nem pedig a tényeket. Az a cikk, amely általánosságban kormányközeli értesülésekre hivatkozik, két fillért sem ér.
Ez a lap Magyarország szégyene, az újságíráshoz - pláne a tisztességes újságíráshoz - semmi köze!
ügyvéd
2008. március 21. 18:03
Már cáfolták két - sokkal hitelt érdemlőbb forrásból is - ezt a hírt.
Mint közölték, illik fenntartásokkal fogadni ennek a lapnak az ilyen és ehhez hasonló állításait, mert már nem először derül ki az állításaikról, hogy azok teljesen légből kapottak. Akárcsak ez is.
ügyvéd
2008. március 21. 14:27
Jó napot kívánok!

...legalábbis így értesült lapunk kormányhoz közeli körökből...-fogalmaz a Magyar Nemzet címet viselő nyomdaipari végtermék az írásában.

És ez az a mondat, amely bizonyítja, hogy az egész cikk, az egész hír egy minden alapot nélkülöző, szemenszedett hazugság. Persze, kormányközeli körök pont a Magyar Nemzettel osztják meg ezt az információt, miközben ugyanezt nem mondják el a baloldali médiának?

A Magyar Nemzet címet viselő nyomdaipari végtermék attól nem lesz hitelesen és szavahihetőbb, hogy jellemtelen módon kormányközeli forrásokra hivatkozik.
Konkrétan ki vagy kik voltak azok a körmányközeli források? Név szerint?

Ez kb. olyan, mint amikor korábban még rendszeresen úgy fogalmazott a Magyar Nemzet címet viselő nyomdaipari végtermék, hogy - idézem: .....hallotta lapunk, neve elhallgatását kérő kormányközeli személytől.

Egyébként pedig akkor mi lesz a miniszterelnök cégeivel?

Rendkívül sok ilyen - eerdendően - névtelen hírt szokott közölni a a Magyar Nemzet címet viselő nyomdaipari végtermék. Amelyeknek hitelessége ilyenformán kérdéses és megkérdőjelezhető. A jó sajtóorgánum, a jó újságíró legalább két forrásból ellenőrzi az információt. Itt mi a második forrás? Na és mi az első?
Szóval, a a Magyar Nemzet címet viselő nyomdaipari végtermék szerintem egyszerűen hazudik. Mint már annyiszor. Folyamatosan és rendszeresen.

Ilyen hírt egyébként én is tudok kreálni:
Pl: Orbán Viktor húsvétig visszavonul a politikától és a Fővárosi Csatornázási Művek ügynökeként fog tovább dolgozni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását