2024. április 23. - Béla

Hungária-musical filmen

A Made in Hungária című musical nyomán zenés filmet forgat júliusban a Neményi Ádám producer által vezetett Next Station - tájékoztatta a Hungaricom filmforgalmazó cég csütörtökön az MTI-t.
2008. március 20. csütörtök 13:27 - Hírextra
A film a hatvanas évek Magyarországába repíti a nézőt, aki ismét láthatja a Ki mit tud? című műsort - közölte Bártfai Andrea sajtófőnök.

A rendező Fonyó Gergely lesz, aki a Tibor vagyok, de hódítani akarok című film alkotója, a forgatókönyvet pedig Tasnádi István írta, aki Fenyő Miklóssal közösen jegyzi a Made in Hungária című színpadi darabot. A történet főhőse az Amerikából hazatért fiú, Ricky, akit elvarázsol a hatvanas évek mindent elsöprő zenéje.

A Hungária együttes történetét feldolgozó musicalt 2001-ben mutatta be a József Attila Színház, ahol még mindig repertoáron van a darab; az előadásban fellép Fenyő Miklós, a zenekar alapítója is.
A Made in Hungária a hatvanas évek elején disszidáló, majd hazatérő tipikus angyalföldi családról, Fenyőékről szól. A fiatal Mikibe (a darabban Ricky) mélyen "beleivódott" mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágógumi, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantines és a rock and roll. Az amerikai élmények és egy megszállott lemezgyűjtő hatására a fiú elhatározza, hogy zenekart alapít, így létrejön a Hungária.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását