2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elcsípték az Aranycsapat-szobor egyik rongálóját?

Megtalálta a rendőrség a szegedi Tisza-parton álló Aranycsapat-szobor egyik feltételezett rongálóját - jelentette be Zélity László rendőrkapitány csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.
2008. március 20. csütörtök 13:30 - Hírextra
A rendőrségre 2007. július 7-én éjfélkor érkezett bejelentés arról, hogy megrongálták az Aranycsapat szobrát, a bronz emlékművet ledöntötték, kő talpazatát kettétörték - mondta az alezredes sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az okozott kár egymillió forint.

A nyomozás során a hatóságok mintegy ötven tanút hallgattak meg és bizonyítékokat gyűjtöttek. Nyolc hónapnyi aprólékos munka után a rendőrség látókörébe került egy 19 éves szegedi fiatalember, akit gyanúsítottként hallgattak ki a rongálás és garázdaság miatt indult büntetőügyben - közölte a kapitány.

A nyomozás adatai szerint a középiskolás diák ittas állapotban rugdosni kezdte a szobrot, majd kettétörte. A műszaki szakvélemény szerint azonban a bűncselekményt a férfi nem egyedül követte el, így a nyomozás tovább folytatódik - tudatta az alezredes.

A feltételezett elkövető nem ismeretlen a rendőrség előtt, folyt már ellene eljárás sírrongálás, garázdaság és súlyos testi sértés miatt is.

A szobrot 2003-ban sportbarátok állíttatták az angol labdarúgó-válogatott elleni 6-3-as diadal ötvenedik évfordulója alkalmából. A kő talpazaton bronzból készült labda és labdarúgó cipők állnak. Az alkotás Kalmár Márton szegedi szobrász műve. Az alkotást csaknem félévnyi munka után, tavaly december 13-án, az avatás évfordulójára állították helyre.

Soproni Lajos főorvos, az emlékműállítás egyik ötletgazdája elmondta, az alkotás védelméről az egyetem térfigyelő rendszeréhez kapcsolódva szeretnének gondoskodni, a technikai bővítéshez szükséges források azonban még nem állnak rendelkezésre, ezért gyűjtést indítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását