2024. április 20. - Tivadar

Új eljárásban bízik a Fidesz

A Heves megyei közgyűlés Fidesz-frakciója abban bízik, hogy a közigazgatási hivatal új eljárás lefolytatását rendeli el a megyei kórház működtetésbe adása ügyében, és ezzel megelőzhetnék, hogy a szocialista többség szerződést kössön a HospInvest Zrt.-vel
2008. március 19. szerda 16:52 - Hírextra
A szocialista többségű Heves megyei közgyűlés február 29-én döntött arról, hogy 20 évre a HospInvest Zrt.-nek adja működtetésbe az egri székhelyű megyei kórházat, a szerződést a március 25-i rendkívüli közgyűlésen írják alá.

Tatár László, a Fidesz frakcióvezetője közölte: március 6-án fordultak a Közigazgatási Hivatalhoz azt kérve, hogy nyilvánítsa törvénytelennek a február 29-i ülést, mert szerintük a HospInvest Zrt. nem felelt meg a pályázati feltételeknek.

A Fidesz ezt azért állítja, mert a pályázati kiírás szerint a pályázónak három évre visszamenőleg kellett igazolnia, hogy nem volt 60 napot meghaladó tartozása, és a HospInvest csak kétéves igazolást adott be. Azóta viszont banki igazolást adott erről fennállása teljes időszakára.

Tatár László attól tart, hogy mivel a Közigazgatási Hivatalnak 30 napon belül kell válaszolnia, ez csak 25-e után történik meg, a szerződést pedig március 25-étől kötik.

A Fidesz - amely mindvégig a jobboldali vezetésű Eger ajánlatát támogatta a HospInvest pályázatával szemben - úgy látja, hogy ha aláírják a szerződést az "egyfős mandátumtöbbség birtokában", az nem a betegek érdeke, hanem az egészségügy piacosítása lesz.

Azért aggódnak, mert a vagyont és az egészségügyi szolgáltatást olyan magánbefektetőnek adják, aki "eddig sehol nem igazolta, hogy magasabb szintű betegellátást tudott volna biztosítani" - mondta Herman István frakcióigazgató.

Heves megyében a hatvani és a gyöngyösi kórházat működteti a HospInvest.

Részt vett a Fidesz sajtótájékoztatóján Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) elnöke is, aki szerint "a szerződéstervezet azért döbbenetes, mert ingatlanspekulációról szól". Ezt azzal támasztotta alá, hogy öt ingatlant két éven belül kiürít a nyertes, illetve hogy a HospInvest "vagyonkezelő szolgáltatóként" szerepel a tervezetben.

Tatár László arra is kitért, hogy az egészségügyi bizottság tagjai péntek reggel 8 órakor kapták meg a szerződéstervezetet, de 10 órakor már újat vitt a futár, szombaton pedig a harmadik variációt kapták meg, majd a keddi bizottsági ülésen egy negyedikről tárgyaltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását