2024. április 26. - Ervin

A Fidesz tiltakozik a behajtás ellen

A pécsi Fidesz elfogadhatatlannak tartja a helyi önkormányzatnak az iparűzésiadó-tartozások behajtásánál a közelmúltban bevezetett új gyakorlatát - közölte a város pénzügyi bizottságának fideszes elnöke a baranyai megyeszékhelyen szerdán sajtótájékoztatón
2008. március 19. szerda 16:55 - Hírextra

Az eljárás korábban úgy zajlott, hogy az önkormányzat levélben felszólította az adóst hátraléka rendezésére. Ha ez nem vezetett eredményre, inkasszó került a számlájára, a végrehajtóra csak a legvégső esetben volt szükség. Ma a tartozást egyszeri felszólítás után a végrehajtó szedi be, aki a hátralékon túl a saját díját is felszámolja, jelentősen növelve az amúgy is nehéz helyzetbe került vállalkozók terheit - mondta el Nagy Csaba.

A politikus utalt rá, a város költségvetési bizottsága tavaly határozta el, végrehajtók segítségét kéri az adóhátralékok beszedéséhez azokra az esetekre, amikor az inkasszók nem vezetnek eredményre. A Fidesz szerint azonban úgy tűnik, "az illetékesek nem az eredeti határozat alapján járnak el". Öt végrehajtóval kötöttek szerződést és 312 helyi vállalkozóval szemben kértek eljárást.

Nagy Csaba úgy vélte: Magyarország és Pécs jelenlegi helyzetében inkább támogatni kellene a vállalkozókat, nem sanyargatni őket a végrehajtók korai bevonásával. Ezért az ellenzéki Fidesz azt javasolja a városvezetésnek, térjen vissza korábbi gyakorlatához.

Tóth Bertalan, Pécs szocialista alpolgármestere erre reagálva azt mondta: a városnak szüksége van ezen elmaradt bevételekre. Az adósokat a közelmúltban levélben tájékoztatták arról, hogy amennyiben nem rendezik tartozásukat, végrehajtók járnak el velük szemben, vagyis tudtak a következményekről.

Azokkal pedig, akik önhibájukon kívül nem képesek teljesíteni, az önkormányzat kész tárgyalni. Ők indokolt esetben fizetési könnyítést, részletfizetési kedvezményt kaphatnak - jegyezte meg a politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását