2024. március 29. - Auguszta

Mégsem kapunk teljes vízummentességet Amerikától

Az Egyesült Államok mégsem ad teljes vízummentességet az év végétől, a beutazás csak egyszerűsödni fog. A Külügyminisztérium legfrissebb, szerdai tájékoztatása szerint a belépési engedélyt továbbra is igényelni kell majd, de már elektronikusan. Ez ingyene
2008. március 19. szerda 23:35 - Hírextra
A vízummentesség nem azt jelenti, hogy semmilyen engedély nem kell, ha az USA-ba szeretnénk utazni. „Én úgy pontosítanék, hogy ez az Amerikai Egyesült Államok által biztosított létező legkedvezőbb utazási feltétel.” - mondta Berta Krisztina, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának vezetője szerdán.

A beutazáshoz tehát engedély kell, amelyhez egy új internetes rendszerben regisztrálnak majd az Egyesült Államokba tartók, de csak azok, akiknek már 2006 augusztusa után kiadott digitális fotóval és chippel ellátott útlevelük van. Az amerikai hatóságok ezután döntik el, hogy a kérvényező megkapja-e a beutazási kódszámot, amellyel beléphet az országba. Akit elutasítanak még folyamodhat vízumért a követséghez. Beutazási engedélyt kell kérnie, sorba kell állnia és ki is kérdezik azt is, akinek régi kék útlevele van. Egy vízum most 130 dollárba, azaz 21 ezer forintba kerül.

Az új rendszerben a magyar turisták és üzletemberek 90 napig tartózkodhatnak majd vízummentesen az Egyesült Államokban. A munkavállalóknak, vagy a diákoknak azután is kell majd vízum. Magyarország 2008 végén, 2009 elején csatlakozhat az amerikai vízummentességi programhoz, miután az Egyesült Államok már kiépítette biztonsági rendszereit.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gija
2008. március 20. 19:47
Annyit tudnak ezügyben elérni amennyi rájuk van bízva,......és az
eredmények ezt tükrözik is,de viszont magyarázatban nem lesz
hiány..már hogy miért is jó ez nekünk
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását