2024. április 24. - György

Az SZDSZ üdvözli a vízumnyilatkozatot

Az SZDSZ üdvözli a Magyarország és az Egyesült Államok részéről aláírt egyetértési nyilatkozatot, amely az amerikai vízummentesség megadásának alapjául szolgálhat - közölte a liberális párt kedden az MTI-vel.Fontos, hogy a majdani megállapodás megfeleljen
2008. március 18. kedd 15:20 - Hírextra

Fontos, hogy a majdani megállapodás megfeleljen a magyar adatvédelmi szabályoknak és összhangban álljon a közösségi joggal, és az Európai Unió és az Egyesült Államok részvételével készülő utas-adatszolgáltatási egyezménnyel - szerepel az SZDSZ közleményében.

A kommüniké szerint a liberális párt évek óta minden kétoldalú találkozón fellép a vízummentességért, és minden amerikai kapcsolatát az ügy támogatására kérte. A szöveg kitér arra, hogy az SZDSZ utólag is hálás Tom Lantosnak, a vízummentesség egyik legfontosabb támogatójának, és ez a kiállás is szerepet játszott a hétfői megállapodás létrejöttében.

Az SZDSZ szerint az Európai Unió intézményei nem bizonyultak elég megértőnek a nemrég belépett országok problémái iránt. A liberálisok szerették volna, hogy a megállapodás uniós kooperációval valósul meg, ennek ellenére üdvözlik, hogy az újonnan belépett országok megmutatták, képesek fellépni saját polgáraik érdekében.

Bízunk benne, hogy őszig valamennyi technikai feltétel teljesülhet, és az év végére a teljes vízummentesség megvalósulásával megoldódik egy több éve húzódó, a magyar állampolgároknak sok kényelmetlenséget és bosszúságot okozó probléma - áll az SZDSZ közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását