2024. március 29. - Auguszta

Cáfol a BKV az eladott telepről

A Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. Fehér úti területének értékesítési pályázata a Népszava és a Magyar Nemzet 2007. december 15-ei számában jelent meg, tehát nyilvános pályázat volt. A pályázati anyagot a nyertes Prófécia Kft-n kívül ketten vásárolták
2008. március 19. szerda 15:59 - Hírextra

A vevő kifizette a teljes vételárat. Jelenleg a terület osztatlan közös tulajdon, de a szerződés pontosan meghatározza a tulajdoni hányadot, ami a végleges bejegyzésen szerepel majd. A széljegyzeten tulajdoni hányadra vonatkozó információ nem szerepel.

A Fehér úti ingatlan eladott része egy peremen álló terület, amelyen úgynevezett tüzivíz medencék és egy elhanyagolt salakos focipálya áll. A medencékre a tűzoltóságtól kapott engedély alapján már nincsen szükség. Az ingatlaneladás tehát azért történt, mert a telep ezen része nem volt technológiai használatban és a bevételekre szüksége van a cégnek.

Az eladás előtt a BKV Zrt. természetesen végzett értékbecslést, ezzel a Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt.-t bízta meg. Az ingatlant a becsült bruttó 97,4 milliós árnál drágábban értékesítette a VJSZ Kft. A telephely teljes területének 7 százalékát, azaz 5372 m2-t érinti az eladás. A VJSZ Kft. hivatalos megbízási szerződést kötött a BKV Zrt.-vel, hogy az ingatlanhányadának nyilvános pályázaton történő értékesítése érdekében a VJSZ Kft. nevében a BKV Zrt. eljárjon, és az eljárást teljes körűen lebonyolítsa. Mindezek alapján az adásvételi szerződést a VJSZ Kft. ügyvezetője írta alá.

A teljes ingatlan adás-vételi eljárás a jogszabályoknak és a társaságok szabályzatainak megfelelően, törvényesen, nyilvános pályázat keretében zajlott. A BKV Zrt.-nek végzett javítási munkákat az eddigieknek megfelelően továbbra is teljes körűen a VJSZ Kft. végzi. A területen tervezett P+R parkolók kialakítását az értékesítés nem érinti.

A szabályzatoknak megfelelően sem az Igazgatóságnak, sem a Felügyelő Bizottságnak az ügyben tennivalója nem volt. Ezen az ingatlanon kívül 2007. január elseje óta a BKV Zrt. a Szemlőhegyi út 27. szám alatti óvodát értékesítette a II. kerületi önkormányzatnak, más ingatlanértékesítés nem történt. Az óvoda eladási ára 415 millió forint + Áfa volt. Az értékesítést a szabályzatoknak megfelelően a BKV Zrt. Igazgatósága hagyta jóvá.


2008. március 19.
Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását