2024. április 19. - Emma

Az idősekről konzultáltak

A fővárosi önkormányzat intézmények tucatjaival és több ezer munkatárssal dolgozik azon, hogy Budapest időskorú lakóinak életkörülményeit javítsa, hogy számukra érzékelhető valóság legyen a nemzedékek közti szolidaritás, a szociális biztonság és a jogbizt
2008. március 19. szerda 12:47 - Hírextra

A főpolgármester - utalva arra, hogy Budapest csaknem 1,7 millió lakójából mintegy félmillió időskorú és nyugdíjas - elmondta, hogy a számukra biztosított szolgáltatások hatékonysága elképzelhetetlen a kétoldalú és folyamatos érdekképviselet nélkül. Rámutatott, hogy az idősekről való gondoskodást Budapest vezetői mindig kiemelt várospolitikai feladatként kezelik.

Az idősek számának növekedése miatt számos szociális és intézményi ellátási feladatra kell felkészülnünk - jegyezte meg. Hozzátette: mivel az egyedül élők sorsa a legnehezebb, ezért a főváros különös figyelmet fordít arra, hogy az időskorú lakóinak szociális problémáit jól kiépített intézményrendszerrel kezelje.

A főpolgármester tájékoztatása szerint 2003 óta 25 milliárd forintot fordított az önkormányzat az időskorúakat ellátó intézményrendszer működtetésére. Az önkormányzat 13 idősotthont tart fenn 17 telephellyel.

Az utóbbi két év pénzügyi nehézségei miatt szükségszerűvé vált a szociális intézményrendszer strukturális átalakítása. Ennek ellenére a tavalyinál kilenc százalékkal több pénzt, mintegy 15 milliárd forintot költ idén az önkormányzat szociális ellátásra. Idén fő cél a szociális intézményekben élők ellátási színvonalának megőrzése, az intézmények működőképességének megtartása - fűzte hozzá.

A főpolgármester kitért arra is, hogy Budapesten a kerületekkel együtt összességében 152 gondozási központ, idősek klubja várja az időseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását