2024. április 29. - Péter

Horn cáfolja, hogy megállapodtak volna a biztosítási régiókról

Az ország hét régiójában hét egészségbiztosító pénztárat hoznak létre jövőre - számolt be a Népszava. Az SZDSZ azonban cáfolja, hogy megegyeztek volna a részletekben a szocialistákkal.
2007. augusztus 17. péntek 10:31 - Hírextra

A lap értesülései szerint a kormánypártok képviselői csütörtöki egyeztetésükön abban is megállapodtak, hogy egy-egy régióban átlagosan 1-1,2 millió embernek kell élnie. Külön pénztára lesz Budapestnek és külön Pest megyének. A Dunántúlon két, míg az ország keleti részében három régiót jelöltek ki. Megállapodtak a díjtételekről, a fejkvótáról és a megszűnő Országos Egészségbiztosítási Pénztár utódszervezetének feladatairól is. Jövő héten egyeztetnek egyebek mellett a pénztáralapítás és az ügyfélszerzés szabályairól - írja a lap.

Horn Gábor szerint azonban a liberálisok nem értenek egyet abban, hogy hét régióra kellene osztani az országot, így kedden koalíciós egyeztetés lesz a témában.

"Szó sincs arról, hogy a kormánypártok képviselői megállapodtak volna arról, hogy hét biztosítási régió lesz" - mondta a koalíciós koordinációért felelős liberális államtitkár az MTI-nek pénteken, cáfolva a Népszavában megjelent szocialista nyilatkozatot.

"A felek abban maradtak, hogy miután olyan messze állnak az álláspontok, hogy ennek a közelítésére nincs mód, ezért az SZDSZ által kezdeményezett koalíciós egyeztetés tárgyává tesszük" - fogalmazott Horn Gábor, beszámolva a csütörtöki szakpolitikai egyeztetésről.

Hozzátette: kedden koalíciós egyeztetés lesz a témában, a két pártelnök, Gyurcsány Ferenc és Kóka János részvételével, az SZDSZ részéről ott lesz még Horváth Ágnes egészségügyi miniszter is.

Hangsúlyozta: a liberálisok szerint nem jó megoldás a hét régió. Érthetetlennek nevezte, hogy a másik fél szerint viszont ez a kérdés már eldőlt.

Az ügyvivő elmondta: bár a régiók számában nem, de más kérdésekben, mint például a díjtételek kialakításának mechanizmusa vagy a fejkvóta rendszer sikerült megállapodásra jutni a koalíciós pártok szakpolitikusainak. Ezek részleteiről azonban nem kívánt beszámolni.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

legjobb
2007. augusztus 17. 16:25
Mi szükség van Vietnámnak 30 millió dollárt folyosítani?? Ja, és ráadásul árvízvédelemre????? Jó lenne ha nem csak néznének ki a fejükből hanem látnának is valamit a birkák! Seggfejek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását