2024. május 3. - Tímea, Irma

A csúnyával ünnepelnek

Az Új Színház gazdag programkínálattal köszönti március 27-én a színházi világnapot, és tárt ajtókkal várja az érdeklődőket 12 órától 17 óráig - közölte az MTI-vel szerdán Naszály György, a teátrum sajtófőnöke. A Stúdiószínpadon Marius von Mayenburg: A cs
2008. március 19. szerda 16:20 - Hírextra
A kortárs német szerző darabjának bemutatója április 18-án lesz, az előadást a fiatal Szabó Máté rendezi, a szereplőgárdát Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Nagy Zoltán és Almási Sándor alkotja.

Délután 1 órakor kezdődnek a Nagyszínpadon az április 12-én bemutatandó Fogat fogért című Georges Feydeau-vígjáték próbái. A kacagtató fordulatokban gazdag farce szereplői - Hirtling István, Huszár Zsolt, Rudolf Péter, Derzsi János, Pálfi Kata és Fodor Annamária - még díszlet és jelmez nélkül próbálnak Valló Péter rendezővel.

Márta István igazgató rendhagyó fórumra hívta meg több középiskola igazgatóját és Kerpen Gábort, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét. A beszélgetésre, melynek témáját "a diákok színházlátogatási szokásai és a produkciók megismertetésének technikái" adják, a szervezők 15 órától várnak minden érdeklődőt.

A nyilvánosság előtt tartják meg az Új Színház stúdiós növendékeinek nyílt énekvizsgáját és annak elemzését is.

Az ünnepi program este a Jirí Menzel cseh alkotó által rendezett, Még egyszer hátulról című Michael Frayn-bohózat előadásával zárul.

A világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) bécsi közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását