2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zárul Landis kálváriája

Szerdától New Yorkban tárgyalja a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) Floyd Landis amerikai kerékpáros ügyét, aki azért fellebbezett, mert doppingvétség miatt megfosztották 2006-os Tour de France-elsőségétől.
2008. március 18. kedd 11:35 - Hírextra

A nyilvánosság kizárásával kezdődő procedúra legfeljebb öt napig tart, az ítélet a továbbiakban már nem támadható meg. A tengerentúli sportolónak így ez az utolsó esélye arra, hogy visszaszerezze bajnoki címét és jó hírnevét.

A 32 éves kerekes a tavalyelőtti Tour 17. szakasza után produkált pozitív mintát, szervezetében túl magas volt a tesztoszteronszint. Ezek után a USADA, az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége a versenyen levett hét, először negatív eredményt hozott mintáját is újraellenőriztette, és az egyik francia laboratóriumban - speciális módszerekkel - elvégzett vizsgálatok szintén magas tesztoszteron-értéket mutattak ki. Az ártatlanságát hangoztató sportoló a laborban elkövetett hibáknak tulajdonította az eredményt, egy kaliforniai választott bíróság azonban szeptemberben vétkesnek találta őt. Ezt követően fosztották meg győzelmétől (a 2006-os Tour-győztes ezzel a spanyol Oscar Pereiro lett), és egyben kétéves eltiltással sújtották.

Landis volt a francia körverseny 105 éves történetében az első, akit győztesként diszkvalifikáltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását