2024. április 25. - Márk

Törvénytervezet a falopások ellen

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) olyan törvénytervezetet készít, amelynek értelmében köteleznék az államot a falopások, az erdő- és mezőgazdasági kártételek elleni hatékonyabb fellépésre - közölte Karsai Péter, a párt országgyűlési képviselője.
2008. március 18. kedd 13:52 - Hírextra

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy egyes becslések szerint a falopások által okozott kár a helyreállítási költséggel együtt megközelíti az éves nemzeti agrártámogatás teljes összegét; akár százmilliárdokban lehet mérni a károkat.

Az MDF megyei szervezetei kapcsolatot keresnek a károsultakkal, az önkormányzatokkal, a polgárőrökkel és a rendőrséggel, hogy tapasztalataik beépíthetők legyenek a törvénytervezetbe - tette hozzá.

Karsai Péter kérdésre válaszolva közölte, hogy még a tavaszi ülésszak során szeretnék benyújtani törvénytervezetüket, amelynek kidolgozását megelőzi az érintettekkel való egyeztetés.

A törvénytervezetbe valószínűleg bekerül az a korábbi javaslatuk is, hogy a fával tüzelő rászorulók is állami támogatást kapjanak, ha bemutatják a vásárlásról szóló számlát - mondta Karsai Péter, aki szerint ez is visszaszoríthatná a falopások mértékét.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását