2024. május 2. - Zsigmond

A jövőnkről népszavazunk?

Március 9-én a népszavazáson a magyar nemzet a jövőjéről szavaz, és megmutathatja, hogy nem hagyja magát jogaitól megfosztani és kifosztani - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kedden Hajóson.
2008. február 27. szerda 08:00 - Hírextra

A három kérdésre adott igenek nagyarányú többsége elsöpri azt a kormányzati propagandát, elsöpri azt a kormányzati gyakorlatot, amit a Gyurcsány-kormány művel - mondta az országgyűlési képviselő.
A többségében sváb nemzetiségű, 3.500 lakosú település művelődési házában csaknem kétszáz érdeklődő jelent meg a lakossági fórumon.

A KDNP elnöke beszédében kiemelte: a népszavazáson nem csak a háromszáz forintokról van szó, mert ha most március 9-én nem tudják megállítani a kormányt, "akkor pillanatokon belül ezer forint lesz a vizitdíj, s ki tudja, hogy meddig emelik utána a tandíjat és az ápolási díjat".

Kérdésre válaszolva Semjén Zsolt elmondta: a jogállami működés veszélyeztetésének tartja azt a felelőtlenséget, hogy a kormánypártok ismét nem szavazták meg a köztársasági elnök ombudsman-jelöltjeit.

Anélkül nem szavazták meg őket, hogy bármilyen szakmai kifogást felhoztak volna - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Véleménye szerint ez egy olyan felelőtlen magatartás, ami előbb-utóbb magát a jogállamiságot is veszélyezteti.

A lakossági fórumon felszólaló egyik férfi azt kérte, hogy a Fidesz keményebben lépjen fel a kormány jogsértéseivel szemben. Véleménye szerint akár az Európai Bírósághoz is lehetne fordulni azért, mert a Gyurcsány-kormány a népakaratot semmibe véve kormányoz.

Semjén Zsolt válaszában kifejtette, hogy nagyon sok alkotmányos eszköz van arra, hogy egy sikeres népszavazás döntéseit "akár utcai tüntetésekkel is" kikényszerítsék az emberek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását