2024. május 2. - Zsigmond

Patkányinvázió és éhinség

Egymillió embert fenyeget az éhínség az indiai Mizoram államban, mivel a bambuszvirágzás nyomán elszaporodott patkányok felfalták a térség teljes rizstermését. A patkányok óriási tömegben lepték el a törzsek lakta mizorami erdőségeket, elfogyasztva a 48 é
2008. március 18. kedd 13:55 - Hírextra

Szakértők szerint a fehérjében gazdag bambuszgyümölcs megnövelte a patkányok szaporodóképességét, s miután az állatok példátlan módon elszaporodtak, a vadbambusz gyümölcse pedig elfogyott, a rizstermést puszították el.

Már az 1959-es bambuszvirágzást követő patkányvész is súlyos élelemhiányhoz vezetett Mizoramban. A hatóságok úgy hitték, hogy az idei "patkánycsapásra" jobban felkészültek, de a vészhelyzet elhárítására kidolgozott tervek nem működtek, s zavarok következtek be az alternatív rizsutánpótlásban is.

A segélyszervezetek szerint a falusiak többsége most értéktelenebb haszonnövényeken és vadon élő növények gyökerein tengődik, mivel nincs pénzük a megdrágult rizs megvásárlására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását