2024. július 14. - Őrs, Stella

Nyereségvágyból ölt

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek B. Vilma román állampolgárt a Győri Ítélőtábla, s keddi ítéletében helybenhagyta a 15 év fegyház büntetést, amelyet első fokon a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság ró
2008. március 18. kedd 16:51 - Hírextra

A vádlott házaló kereskedői tevékenységet folytatott. A Győr- Moson-Sopron megyei Rábapordányban 1998 márciusában megismerkedett a község vendéglőjében a 66 éves sértettel, aki zoknit vásárolt tőle. Meghívta előbb egy italra, majd a lakására az akkor 41 éves asszonyt.Ott vita támadt közöttük. A jó erőben lévő nő fellökte a gyenge fizikumú, egyedül élő idős férfit, kézzel és egy szenes lapáttal ütlegelte, végül megfojtotta. A holttestet az ágyra fektette,betakarta, a lakást pedig átkutatta. Tizenhét ezer forintot, továbbá néhány nippet és egyéb értékesnek vélt dísztárgyat zsákmányolt.

Pár nap múlva visszautazott Romániába és házasságot kötött élettársával.A házasság révén nevet váltott,s az új névvel új útlevelet csináltatott magának. Ezzel a dokumentummal ismét Magyarországra jött házalni. 2003 nyarán Kapuváron azonosították, s vették őrizetbe. Azóta előzetes letartóztatásban volt.

A Győri Ítélőtáblán Nagy Zoltán bűntetőbíró tanácsa helybenhagyta a Győr megyei bíróság főbűntetését, a mellékbűntetésként első fokon kiszabott végleges kiutasítás időtartalmát viszont megváltoztatta és tíz évben határozta meg a Magyarországról történő kiutasítás idejét.
Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását