2024. április 19. - Emma

A Föld Órája

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) arra kéri a települési vezetőket, a vállalkozásokat és az embereket, hogy március 29-én este csatlakozzanak a világ egyik legnagyobb klímavédő akciójához "A Föld Órájához".
2008. március 18. kedd 17:32 - Hírextra
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) arra kéri a települési vezetőket, a vállalkozásokat és az embereket, hogy március 29-én este csatlakozzanak a világ egyik legnagyobb klímavédő akciójához "A Föld Órájához".

Tavaly márciusban tartották az első "A Föld Órája" elnevezésű klímavédő akciót a Természetvédelmi Világalap (WWF) szervezésében. Ennek keretében az ausztráliai Sydney borult sötétbe, amikor a lakók, a helyi önkormányzat és az üzletek kikapcsolták egy órára a világítást és a televíziót a globális felmelegedés elleni harc jegyében.

Az akció sikeresnek bizonyult, és a szervező WWF úgy döntött, hogy idén az egész világra kiterjeszti. A tervek szerint a részt vevő városokban egy órára kikapcsolják a világítást helyi idő szerint este nyolc órától.

Huszonnégy város csatlakozott eddig a március 29-i Föld Órája kezdeményezéshez: Atlanta, Bangkok, Dublin, Montreal, Ottawa, Phoenix, San Francisco és Vancouver, Chicago, négy dániai város, hat ausztráliai szövetségi állam és regionális főváros, Manila, a Fidzsi-szigeteki Suva, Tel-Aviv, Toronto és az új-zélandi Christchurch. Várhatóan 30 millióan vesznek részt idén világszerte az akcióban.

Az IKSZ azt kéri mindenkitől, hogy lehetőségeihez mérten Magyarországon is csatlakozzon az akcióhoz! Külön kérjük Budapest vezetését, hogy március 29-én este nyolc órakor egy órára kapcsolja ki a főváros díszkivilágítását, ezzel is jelezve a klímaváltozás elleni fellépés és az energiatakarékosság fontosságát.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását