2024. április 28. - Valéria

Kékfrankos nyár

Térzenékkel, néptáncegyüttesek fellépésével és jóféle borokkal várja a borünnep péntektől vasárnapig Sopronban, a kékfrankos fővárosában a vendégeket és a szórakozni vágyó városlakókat - mondta a Bormarketing Műhely Kht. ügyvezetője csütörtökön az MTI-nek
2008. május 29. csütörtök 20:07 - Hírextra

Az eseménynek a műemléki belváros főtere ad helyet. A borünnepen két tucatnál több borászat vonultatja fel borait . A hazaiakon kívül a szomszédos Burgenlandból, a Fertő-tó osztrák oldaláról, az ismert ruszti borvidékről is érkeznek borászok a soproni rendezvényre - közölte Rigler Zsolt.

A borünnep a Kékfrankos nyár elnevezésű programsorozat nyitánya. A rendezvénysorozat központjában a világörökségi rangot elnyert Fertő-tájban termelt soproni bor és a műemléki értékeiről méltán híres Sopron áll. Sopron a budai várnegyed után az ország második műemlékekben leggazdagabb városa, őrzi kulturális hagyományait, s vállalja a kékfrankos fővárosa címet is.

Izgalmasnak ígérkezik a Sopron-közeli Fertőrákoson a Mithras Fesztivál június 13. és 15. között. A események visszaviszik az érdeklődőket a római időkig, amikor római légiósok ütöttek tábort a környékben, Mitrász isten kultuszát ápolták és nem vetették meg a napsütötte lankák nedűit.
Szent Iván éjjelén - június 21-én - kékfrankosok éjszakájára invitálják mindazokat, akik tűzugrással, bor- és csokoládékóstolással akarják ünnepelni a nyári napfordulót, az év leghosszabb napját és a szerelmesek éjszakáját .

A művészeté lesz a főszerep a Reneszánsz Képzőművészeti Héten, amelyet július 18. és 27. között tartanak a leghűségesebb városban. A Soproni Képzőművészeti Társaság művészeti pályázattal csatlakozott a reneszánsz év programjaihoz, amellyel Mátyás király trónralépésének 55. évfordulóját ünneplik országszerte. A pályázatra készülő munkákat egy hétre állítják ki a Jégverem fogadóban, ahol az alkotások nyújtotta művészi élmény fokozza a lovagi lakomák hangulatát - mondta Rigler Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását