2024. május 14. - Bonifác

Tilosban parkolt a szigorú képviselő?

Kontrát Károly (Fidesz) közölte: a sajtóból ismert, hogy Kondorosi Ferenc, az új rend, a zéró tolerancia, az objektív felelősség "kiagyalója" a közelmúltban szolgálati Audijával a főváros VI. kerületében több órán keresztül tilosban parkolt.
2008. március 17. hétfő 23:27 - Hírextra

Hozzátette: az új rend kormánybiztosától tudható, hogy az említett esetben gyermekének kuglófot sütött. A fideszes képviselő úgy vélte, Kondorosi Ferenc vezetésével az utóbbi időben "sokszor esztelen és értelmetlen" szigorítások történtek, ami jogos elégedetlenséget váltott ki. Mint mondta, a kormányoldal sokszor olyan szabályokat hoz, amelyeket saját maga sem tud betartani. Kontrát Károly a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkárától azt kérdezte, nem kellene-e Kondorosi Ferencet inkább a "cukrásziparban foglalkoztatni".

Csizmár Gábor, a kancellária államtitkára válaszában közölte: Kondorosi Ferenc március 8-án tilosban parkolt, amit azonnal, aznap elismert és vállalta a felelősséget és az ezzel járó bírságot. Hozzátette: bár az ellenzéki sajtó az ügy kapcsán morális kérdéseket vetett fel, "akkor is illett volna moralizálni, amikor a Fidesz elnökének autója mozgássérült parkolóhelyen parkolt".

Puskás Tivadar (KDNP) a gyógyszerek árának emelkedésével kapcsolatban kérdezte a szaktárca vezetőjét. Mint mondta, bár a kormány folyamatosan a gyógyszerek árának csökkentését kommunikálja, a KSH adatai azt mutatják, a gyógyszerek ára tavaly emelkedett. Hozzátette: az adatok szerint a múlt évben a gyógyszerek és az élelmiszerek árai emelkedtek a legnagyobb ütemben. Puskás Tivadar kifejtette: tavaly a gyógyszerek ára 13,5 százalékkal növekedett és idén is hasonló mértékkel kell számolni.

Kincses Gyula egészségügyi államtitkár válaszában arra figyelmeztetett, hogy világtendencia a gyógyszerek árának emelkedése. Hozzátette: a múlt évben a gyógyszerek ártámogatásának visszaesése miatt valóban növekedtek az árak, ám idén várhatóan már csökkenés lesz.
Almássy Kornél (MDF) a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban kérdezte a gazdasági tárca vezetőjét. Mint mondta, az MDF már két hete kéri a minisztériumot, hogy szakítson az "agyonhallgatás" taktikájával, és válaszoljon arra a kérdésre, mi a kormányzat álláspontja az osztrák fél, a MÁV Zrt. és a GKM illetékeseinek állításai között "feszülő súlyos, és alapos gyanúra alapot adó" ellentmondásokról.

Hozzátette: a lobbitevékenységet végző szervezetek közé be nem jegyzett cég ügyében vizsgálódik a hazai lobbitevékenységet felügyelő Igazságügyi Hivatal, a magyar és osztrák versenyhivatal, és az üggyel az Európai Bizottság is foglalkozik, sőt a Nemzeti Nyomozóhivatal is nyomozást rendelt el.
Dióssy Gábor, a GKM államtitkára válaszában leszögezte: ebben az ügyben a minisztérium és a MÁV is tett nyilatkozatokat. Mint mondta, a minisztériumnak az érintett lobbicéggel nincs kapcsolata, és soha nem is volt, a tárcánál a cég nem folytatott lobbitevékenységet.

Kozma József (MSZP) az iránt érdeklődött, hogy mit tesz a magyar kormány Szerbia stabilitása érdekében. Mint mondta, Koszovó önállóságának kikiáltása után a szerbiai belpolitikai helyzet mind több válságjelet mutat. Úgy vélte, a közelgő szerbiai választások a nacionalista erők győzelmét hozhatják, és ez érinti a magyar kisebbség sorsát; a vajdasági magyarság szerinte kárvallottja lehet az elszabaduló nacionalista indulatoknak.

Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár válaszában közölte: Szerbia stabilizációja Magyarország számára mind a szomszédság, mind pedig az EU-NATO-integráció szempontjából, illetve az ott élő magyarság miatt is fontos. Hozzátette: a térség, ahol mintegy 700 magyar katona szolgál, a gazdasági fejlesztés szempontjából is fontos terület.

Ágh Péter (Fidesz) szerint a kormány jelentős összegeket költ el saját luxusára. Úgy vélte, a kormány céljait szolgáló minden ügyre van pénz. Az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy Szilvásy György kancellárminiszter felesége szakállamtitkári beosztásba került a pénzügyi tárcánál, ahol havonta 750 ezer forintot kap, plusz a juttatásokat. Ágh Péter azt kérdezte a pénzügyminisztertől, mit szükség volt a miniszter feleségének kinevezésére.

Veres János válaszában arra figyelmeztette az ellenzéki képviselőt, hogy szerencsétlen dolog valakit rokonsága alapján megítélni. Közölte: Csáky Bernadett a Pénzügyminisztériumban dolgozott és most gyesről jött vissza. Hozzátette: Csáky Bernadettnek két diplomája, két nyelvvizsgája van és megfelelő szakmai gyakorlattal rendelkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását