2024. május 4. - Mónika, Flórián

ORTT-ügyben határoztak

Az Országgyűlés hétfőn egyhangúlag, 341 igen szavazattal fogadta el az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjai megbízatása megszűnésének egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslatot. Jánosi György (MSZP), a napirendi pont előadója elmondta: a java
2008. március 17. hétfő 22:27 - Hírextra
Mint mondta, március végén lejár a testület tagjainak mandátuma, így a hatályos médiatörvény szerint az Országgyűlésnek új testületet kell választania.

Az MSZP képviselője kiemelte, előrehaladott ötpárti tárgyalások folynak egy új médiaszabályozási koncepcióról, illetve egy új médiatörvényről. Reményeink szerint egy összetételében, funkciójában, szerepkörében gyökeresen megváltozó testületre teszünk majd javaslatot - hangsúlyozta Jánosi György.

A tisztesség azt követeli, hogy jelezzük: lehetséges, hogy az új testület tagjainak mandátuma csak átmeneti időre, a jelenlegi médiatörvény hatályon kívül helyezéséig tart - mondta a szocialista képviselő.

Cser-Palkovics András (Fidesz) azt hangsúlyozta: ennek a törvényjavaslatnak akkor van értelme, hogyha a következő egy-két esztendőben az új médiaszabályozást is megalkotja az ötpárti egyeztetés nyomán létrejött konszenzus.

A törvényjavaslatot a Ház 341 igen szavazattal fogadta el, és a képviselők megszavazták azt is, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását