2024. április 24. - György

Nincs tél hó nélkül a síparadicsomban

Fél évig, novembertől májusig tart a síelési idény a kárpátaljai Drahobrat-hegyen, ahol a különleges helyi klímának köszönhetően az utóbbi 30 évben nem fordult elő hó nélküli tél.
2008. március 17. hétfő 13:42 - Hírextra

A Kárpátalja legkeletibb csücskében, Kőrösmezőtől (Jaszinya) 15 kilométerre, a fenyőerdők és alpesi rétek találkozási pontjában található üdülőhelyen van Ukrajna legmagasabb fekvésű sípályája. A tengerszint fölötti 1400 méteres magasságban elterülő sítelep természetes hóval borított lesiklópályáinak hossza összesen kilenc kilométer.

Telente a környéken a hóvastagság általában eléri az öt-hat métert. A hosszú ideig megmaradó hótakarónak köszönhetően nem kizárt a síelés közbeni fürdőruhás napozás sem.

Az uzhgorod.net.ua ungvári internetes hírújság hétfői beszámolója szerint a civilizációtól távoli, vadregényes drahobrati téli üdülőhelyen kevés a szálloda. Az elhelyezés színvonalában nagy, a szobaárakban viszont kicsi a különbség. Főszezonban a napi szállás ára egy főre számítva 190-230 hrivnya (kb. 6,5-8 ezer Ft) között mozog. Felszerelés napi 50-80 hrivnyáért bérelhető, a felvonó használata alkalmanként 2-4 hrivnyába kerül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását