2024. április 23. - Béla

Borfesztivál Húsvétkor

Húsvétkor - azaz március 22-24. között - tartják Budapesten immár harmadik alkalommal a Tavaszi Borfesztivált a Városháza parkban. A rendezvény célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált húsvéti időszakban népszerűsítsék a magyar borokat.
2008. március 17. hétfő 13:34 - Hírextra

Elsősorban a Budapestre látogató külföldi és belföldi turistákat, valamint a fővárosiakat szeretnék megismertetni a magyar borokkal és a kulturált borfogyasztással - mondta Szabó Valéria, az esemény főszervezője, a Vinim Essum Kft. igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette: a háromnapos rendezvényen a Városháza parkban mintegy félszáz borászat mutatja be termékeit. Emellett a látogatókat gasztronómiai és kulturális rendezvények is várják. A programokon mindenki ingyenesen vehet részt.

A fesztivál megrendezése mintegy 20 millió forintba kerül, és a szervezők mintegy 35 ezer látogatóra számítanak a borfesztivál idején.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának korábbi tájékoztatása szerint Magyarországon egy ember évente átlagosan 30 liter bort fogyaszt. A magyar borágazat éves árbevétele 80-100 milliárd forint között ingadozik évjárattól függően. A bevétel 20-25 százalékát adja a kivitel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását