2024. április 29. - Péter

A Föld órája luxuskivitelben

Ötven luxusszálloda vesz részt világszerte az Earth Hour (a Föld órája) című nemzetközi kezdeményezésben, amely a globális felmelegedésre hívja fel a figyelmet.
2008. március 25. kedd 12:24 - Hírextra

Az első ilyen vacsorát 2007. március 31-én rendezték meg Ausztráliában, ahol a Four Seasons Hotel sydneyi személyzete este nyolc órakor a mesterséges fényeket eloltva tisztelgett a Természetvédelmi Világalap (WWF) Earth Hour programja előtt.

Az idei eseménysorozat ugyancsak abban az étteremben veszi idén is kezdetét, helyi idő szerint este 8 órakor, majd nyugatra haladva sorra eloltják a lámpákat a lánc éttermeiben, Ázsiától a Közel-Keleten át, Európán keresztül egészen Amerikáig. Világon összesen 24 órán át tartanak a gyertyafényes vacsorák.

A szállodacsoport 75 házából 50 vesz részt a figyelemfelkeltő akcióban, köztük a budapesti Gresham is, ahol a villanyvilágítást este 8 és 11 között gyertyafények pótolják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását