2024. május 9. - Gergely

Tragédiát jósolnak a csillagok?

Az asztrológusok már hétszáz évvel ezelőtt is felismerték a bolygók együttállásának pusztító erejét.
2008. február 16. szombat 08:59 - Hírextra
A bolygók energiája emberi tudattal valószínűleg felfoghatatlan, és bizonyos égitestek együttállása elkerülhetetlen csapásokat idéz elő a földön. A rettegett pestisjárvány a tizennegyedik században tört ki, és évszázadokkal később is szedte áldozatait. Először 1348-ban végzett tömeges pusztítást az öreg kontinensen.

Öt évvel korábban egy Jean de Murs nevű asztrológus figyelmeztette VI. Kelemen pápát, hogy hamarosan együtt fog állni a Jupiter, a Mars és a Szaturnusz, ami éhínséget, vihart és járványokat okoz. A párizsi egyetem egyik teológusa a pusztítás évében arról számolt be, hogy egy nagy, fényes csillagot látott feltűnni a város felett, egy ideig egy helyben állt, később több sugárra esett szét és eltűnt.

A csillag nyugati irányból érkezett, és kelet felé tűnt el. A járvány után a nyugati világ fejlődésének iránya megváltozott. Egy itáliai történetíró viszont azt vetette papírra, hogy egy hatalmas páratömeg több várost beborított a járvány előtt, Ázsiában pedig apró állatok potyogtak az égből. Az események megörökítője később maga is életét vesztette a "fekete halálban".

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását