2024. április 27. - Zita

A József körút egy szakaszát lezárták

Lezárták a József körút Corvin köz és Baross utca közötti, a Blaha Lujza tér felé tartó szakaszát a szombat esti rendbontások miatt ott maradt üvegtörmelékek miatt - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.
2008. március 16. vasárnap 07:56 - Hírextra
A rendőrség az útszakasz takarításának idejére nem engedi a forgalmat a körútnak erre a részére.

A 32-esek terén a gyorsétterem ablakát törték be, a Rigó utca és a József utca sarkán pedig egy fehér személyautót törtek össze a rendbontók.

A József körúton törmelékek, kidöntött oszlopok, jelzőtáblák vannak az úttesten és a járdákon egyaránt.

A Boráros téren nagyobb rendőri erő várakozik, az MTI tudósítója három autóbuszt, hat teherautót és nyolc mikrobuszt számolt össze, tele rendőrökkel.

Az operatív törzs este 11 óra után berekesztette működését, mert meghallgatva az egyes szervezetek jelentését, már nem volt indokolt, hogy a testület tovább folytassa munkáját- közölte Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-vel szombaton.

Elmondta, szervezett csoportok már nincsenek az utcán, minimálisra csökkent a randalírozók száma.

Tájékoztatása szerint a BRFK csapatai nagy részét már visszarendelte az utcákról, de a helikopter addig a levegőben marad, amíg előfordulhat rendbontás a fővárosban.

Az operatív törzs összegzése szerint a rendőrség 24 embert állított elő Budapesten és összesen öt rendőr sérült meg.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: kórházba négy embert kellett szállítani, de mindegyikük csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kitért arra, a katasztrófavédelemnek nem kellett beavatkoznia a nap folyamán, a tűzoltóság összesen két riasztást kapott. Az egyik - miszerint Molotov-koktélt dobtak volna egy rendőrautóra - hamis volt, a másik esetben pedig egy szelektív hulladékgyűjtő égett a VIII. kerületben.

Budai Bernadett elmondta: a BKV utolsó jelentése szerint a tömegközlekedés helyreállt.
A Fővárosi Közterület-fenntartó megkezdte a takarítást, amelyet nagyjából már be is fejezett - tette hozzá. A kormányszóvivő jelezte azt is, a szervezők tájékoztatása szerint éjféltől mindenhol feloldják az általuk kijelölt területek lezárását.

A törzs megállapította, hogy akik valóban ezt akarták, azok méltóságteljesen meg tudták ünnepelni a forradalom 160. évfordulóját. Az elmúlt években erre nem volt lehetőség - jelentette ki. Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy ahol szükséges volt, ott sikerült garantálni a biztonságot a fővárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását