2024. május 18. - Erik, Alexandra

Orbán szerint semmiben nincs hiány

Sem pénzben, sem a védekezéshez szükséges eszközökben, sem az emberi erőforrásban nincs hiány, a baj az, hogy akármennyi mindennel is rendelkeznek, óriási ez a víztömeg - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Borsod megyei Edelényben, pénteken.
2010. június 4. péntek 14:57 - HírExtra
A miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter, valamint az őket kísérő szakemberek egészen az edelényi Bódva-híd előtt lévő vízátfolyásnál, a 27-es számú főúton hömpölygő árban nézték meg a városban kialakult rendkívüli helyzetet, majd az erős sodrású elöntésen áthaladva Orbán Viktor egy kis járdaszigeten nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Úgy fogalmazott: azt tapasztalja, hogy ebben a rendkívüli helyzetben mindenki a maximális teljesítményt nyújtja. Kitartásra buzdította az embereket, utalva arra, hogy kedvezőtlen híreket kap a folyók külföldi vízgyűjtő területeinek időjárási körülményeiről, amellett a hazai területen is esik az eső.

Mint mondta, példás az az összefogás, amely a védekezés során megmutatkozik, és a lakosok is elég gyorsan alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Érthető módon ragaszkodnak otthonaikhoz, de amikor gond van, belátják, hogy vannak olyan területek, amit már el kell hagyni.
Hozzátette: a kitelepítések jó ütemben haladnak és kellő időben történnek, kiemelte, a legfontosabb, hogy nem történt még tragédia. Az emberélet fontosabb, mint az anyagi értékek, tehát túl kell élni ezt az időszakot, és utána megkezdeni az újjáépítést - mutatott rá a kormányfő.
Emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormánynak van gyakorlata az árvízi helyzet kezelésében, hiszen nem ez az első árvíz "amikor megpróbál bennünket a természet".

A keletkezett károk helyreállítása kapcsán közölte: "toldozgatásoknak, foldozgatásoknak" nincs értelme, a károk elhárítására tervet dolgoznak ki, amely valamennyi - állami, önkormányzati tulajdonokban esett kár, magántulajdon, mezőgazdasági rész - területet érint. Ezáltal megújulhat a régió.

"Legalább ennyi örömük legyen ezeknek az embereknek, akiket így megpróbált a természet" - jegyezte meg.

Orbán Viktor a 27-es számú főúton szót váltott a helyiekkel, megtekintette a védekezők munkáját, emellett meglátogatta az edelényi egresi iskolát, ahol a kiköltöztetett emberekkel beszélgetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását