2024. május 3. - Tímea, Irma

Naponta száz járgányt kötnek el

Naponta nagyjából 100 kerékpárt lopnak el Ausztriában és a rendőrség minden 19. ügyet tud csak felderíteni - áll az Osztrák Közlekedési Klub (VÖC) legfrissebb összesítésében. A kár eléri a 12 millió eurót (3 milliárd forint) és csupán 1316 esetet tudott t
2008. március 14. péntek 16:22 - Hírextra

A biciklilopási statisztika enyhén emelkedő trendet mutat: a 2006. évi 23 812-ről tavaly 23 940-re nőtt az ellopott kerékpárok száma Ausztriában. A kár eléri a 12 millió eurót (3 milliárd forint) és csupán 1316 esetet tudott tisztázni a rendőrség.

2007-ben csaknem minden harmadik kerékpárt (7012 darabot) a másfél millió lakosú Bécsben lopták el. A listát a Magyarországgal határos Burgenland tartomány zárja, ahol 190 biciklit tulajdonítottak el egy év alatt.

Ausztriában sokkal fejlettebb a kerékpáros kultúra, mint például Magyarországon. Csak a fővárosban és környékén több mint ezer kilométer bringaút áll a rendszerint nagyobb értékű, korszerű kerékpárokat használó biciklisek rendelkezésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását