2024. április 26. - Ervin

Bush: romantikus lehet Afganisztánban

George Bush azonnal Afganisztánban teremne, ha nem lenne elnök és kicsit fiatalabb volna, felesége pedig nyomban kiállna a nemzetközi porondra, ha újra kezdhetné, mint first lady. Az Egyesült Államok elnöke csütörtökön egy videokonferenciát tartott.
2008. március 14. péntek 16:19 - Hírextra

Az Egyesült Államok elnöke csütörtökön egy videokonferencián jelentette ki az Afganisztánban szolgáló amerikai katonák és civilek előtt, hogy " ha csak egy kicsit is ifjabb lennék, és nem itt volnék alkalmazásban, fantasztikus élmény lenne az első vonalból sikerhez segíteni ezt a fiatal demokráciát".

Még azt is hozzátette, hogy biztos "nagyon izgalmas, és valahogy romantikus" szembeszállni a veszéllyel. "Önök valóban történelmet csinálnak, és köszönöm" - mondta Bush elnök.
A first lady hét évi fehérházi szolgálat után nyilatkozott tapasztalatairól. Először is arról, hogy az új elnöki nej (first lady) vagy férj (first laddie) helyében nem adna sok tanácsot. Inkább cselekedne.

Önkritikusan említette meg, hogy kezdetben túl visszafogott volt, és könyvtárosként csak a hazai oktatásra koncentrált. Ez akkor változott, amikor először szólalt meg a tálibok gyötörte afgán emberek érdekében. Egyszeriben ráébredt, hogy a nemzetközi életben is "használnia" kell befolyását és hallatnia kell a hangját.

"A végéhez közeledve ébred rá az ember, hogy mennyi mindent tehetett volna még" - sajnálkozott Laura Bush, akit egy Haitiból Mexikóba tartó repülőgép fedélzetén faggattak az újságírók. Amerika "első hölgye" ugyanis ezúttal a két országot érintő AIDS- és mellrákprogramok támogatójaként kelt útra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását