2024. június 1. - Tünde

Nincs gyanúsított a Teve utcai lövöldözés ügyében

Önállóan nyomoz a rendőrség a Teve utcai rendőrszékház elleni támadás ügyében, de az eddig beszerzett adatok nem elegendőek ahhoz, hogy bárkit bűncselekmény elkövetésével megalapozottan lehetne gyanúsítani - válaszolt az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügy
2009. február 12. csütörtök 20:30 - Hírextra
Az MTI azért kereste meg a főügyészséget, mert szerdán Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés rendészeti bizottsága előtt arra a kérdésre, hogy megvannak-e már a Teve utcai rendőrszékházra lövők, azt mondta: "Az ügyészséggel hónapok óta birkózunk, hogy tegyük nyílttá ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók".

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pedig csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az ügyészség nem járult hozzá egyes nyomozati cselekmények elvégzéséhez, amiről az eljáró rendőrök egyébként azt gondolják, hogy elvezetne a tetteshez.Skoda Gabriella elmondta: a nyomozást a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelet keretében irányítja.

"Az ügyészi felügyelet mellett azonban a nyomozó hatóság saját hatáskörben, önállóan nyomoz, és végez minden olyan cselekményt, amely az elkövetők kilétének megállapításához vezethet" - mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy az ügyészség több esetben konkrét utasításokkal segítette a nyomozás továbbfolytatását.

A szóvivő hozzátette: a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ sérelmére elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben "a nyomozás nyíltan folyik, nem titkos, így nincs mit nyílttá tenni".

"A nyomozás jelenlegi szakaszában a rendőrség számtalan tanút meghallgatott, hatalmas mennyiségű bejelentést ellenőrzött le, azonban az eddig beszerzett bizonyítékok nem elegendőek ahhoz, hogy bárkit bűncselekmény elkövetésével megalapozottan, törvényesen meg lehetne gyanúsítani" - mondta.

Emlékeztetett rá: ahhoz, hogy valakit gyanúsítottként hallgathassanak ki, "személyhez kötődő, a cselekmény elkövetését konkrétan alátámasztó, megalapozott gyanúra van szükség, ennek hiányában a gyanúsítás törvényellenes". A megalapozott gyanúnak erősebbnek kell lenni, mint az eljárás megindításához szükséges úgynevezett "egyszerű gyanúnak" - fűzte hozzá.

Ismeretlenek 2007 februárjában géppisztolyból tizenöt nem célzott lövést adtak le a rendőrség Teve utcai székházára, a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak az épületben.
A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézre kerítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását