2024. április 20. - Tivadar

Lázár János azt üzente

"Tisztelt Miniszter Úr! Március 15-e az egyik legszebb nemzeti ünnepünk. Százhatvan esztendővel ezelőtt az egész magyarság egyszerre állt talpra, korábban soha nem tapasztalt erővel küzdött a szabadságért, és egy emberként mondta ki, hogy elege van a zsar
2008. március 14. péntek 11:25 - Hírextra
Követeléseit törvényekbe foglalta, majd kikergette az országból a szabadságot eltaposni akaró megszállókat. A forradalom, majd a szabadságharc a magyar és az európai történelem leghosszabb ideig tartó és legnagyobb sikereket felmutató nemzeti mozgalma lett, és csupán a világ legerősebb katonai hatalmának, az orosz hadseregnek a túlerejével sikerült ismét alattvalókká kényszeríteni bennünket. Az 1848-49-es forradalomnak és szabadságharcnak, a magyarság történelmi összefogásának nem elég pusztán szavakban és ceremoniális aktusokban emléket állítani. Az összefogás, a nemzeti szolidaritás, a közös történelemben és közös jövőben való osztozás érzéséhez jelentős mértékben hozzájárulna, ha a nemzeti ünnepen valamennyi rendőr kokárdát viselne. Ez a gesztus újra megerősíthetné a magyar emberekben azt a hitet, hogy a diktatúra erőszakszervezetével szemben a Magyar Köztársaság rendőrsége a demokratikus rend elkötelezettje, az emberek oldalán áll, értük végzi a feladatát, és nem egy valamennyiünk számára keserű időszakot felidézve, ellenük tevékenykedik.

Szíves intézkedését megköszönve:

Lázár János (Fidesz),
az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke

Kiadó: FIDESZ
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását