2024. április 29. - Péter

Nagyvárad-Debrecen és az EB-pályázat

A győzelembe vetett hittel és reménykedéssel készül Eindhovenbe Nagyvárad és Debrecen közös csapata - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 2010-es vízilabda Európa-bajnokság rendezési jogáért harcba szálló közös előkészítő bizottság tartott az
2008. március 14. péntek 11:23 - Hírextra
A nap hírének számított, hogy Horvátország képviseletében végül is nem Sibenik, hanem Zágráb lesz a másik pályázó.

A tájékoztatót megelőzően Mihai Groza nagyváradi és Kósa Lajos debreceni polgármester, valamint az előkészítő bizottság román és magyar vezetője, Petrut Dragan és Orendi Mihály tárgyalt az Eb-prezentáció részleteiről, valamint a reménybeli sikert követő szervezési munka pénzügyi részleteiről. A LEN, az európai szövetség által igényelt minimálisan 300 ezer eurós marketingdíjon túl - mely summa a döntés előtti úgynevezett vaklicit nyomán minden bizonnyal növekedni fog - az Eb szervezési költségei várhatóan 300 millió forint körüli összegre rúgnak. A költségeket a felek egyenlő arányban állják.

A sajtótájékoztató keretében bemutatták az Eb-prezentációra készített filmet. A döntést megelőző utolsó sajtótájékoztatót március 21-én tartják Budapesten. A LEN pedig rá két napra, március 23-án határoz a győztesről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását