2024. április 28. - Valéria

Válságtanácskozást akar az MSZP

Az MSZP elnöke szerint a luxemburgi külügyminiszter nyilatkozata egyértelműen jelzi, hogy a magyarországi médiatörvény elfogadása meghaladja a nemzetközi közösség tűrőképességét. A szocialisták felszólítják az államfőt, ne írja alá az új médiatörvényt.
2010. december 22. szerda 14:43 - HírExtra
Mesterházy Attila az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: az Orbán-kormány antidemokratikus, az európai értékekkel szembemenő kormányzási és jogalkotási gyakorlata, a jogállamiság folyamatos durva megsértése mindinkább elszigeteli Magyarországot a nemzetközi porondon.

Ebben a folyamatban a luxemburgi külügyminiszter nyilatkozata egyértelműen jelzi, hogy a magyarországi médiatörvény elfogadása meghaladja a nemzetközi közösség tűrőképességét - értékeli. (A luxemburgi külügyminiszter egy keddi interjúban bírálta a magyar parlament által aznap hajnalban elfogadott médiatörvényt. Jean Asselborn szerint az Európai Bizottságnak sürgősen fel kell lépnie a jogszabály ellen.)

Az MSZP elnöke szerint az Orbán-kormány nem felejtheti el, hogy az Európai Unió soros elnökeként különös figyelmet kell fordítani az európai értékeknek megfelelő kormányzásra. Az ellenzéki párt ezért határozottan felszólítja Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az új médiatörvényt, és azt küldje meg az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.

Követelik továbbá, hogy a kabinet haladéktalanul vizsgálja felül eddigi kormányzási gyakorlatát és törvényhozási kezdeményezéseit. Az MSZP kezdeményezi azt is, hogy a parlamenti pártok részvételével január első felében tartsanak egy válságtanácskozást, amely meghatározza "a nemzetközi elszigetelődésből kivezető út eszközeit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását