2024. május 10. - Ármin, Pálma

Szívsebészek együttműködése

Izraeli és palesztin szívsebészek együtt műtöttek meg szerdán egy tel-avivi kórházban három szívbeteg gázai övezeti palesztin kislányt. A műtétek jól sikerültek, a gyerekek jól vannak - közölte Tamir doktor.
2008. március 13. csütörtök 07:37 - Hírextra

"Minket nem érdekel a politika, minden erőszak és háborúskodás ellenére nagyon jóban vagyunk a gázai övezeti orvosokkal" - mondta Akiva Tamir doktor, a tel-avivi Wolfson Kórház kardiológiai osztályának vezetője, a műtéteket végző orvosi csapat tagja.

Tamir tagja a Mentsd meg egy gyermek szívét! elnevezésű izraeli emberiességi csoportnak, amely konfliktusövezetekben élő szívbeteg gyerekek kezelését tartja feladatának. Közlése szerint tavaly 250 gázai övezeti gyereket kezeltek a csoporthoz tartozó orvosok.

Izrael lezárva tartja gázai övezeti határát a múlt év júniusa, az élesen Izrael-ellenes Hamász szervezet ottani hatalomátvétele óta. Azóta általában nem engedik be Izraelbe a gázai övezeti palesztinokat, biztonsági megfontolásokra hivatkozva. Néhány súlyosan beteg emberrel azonban kivételt tesznek. A szóban forgó esetben aligha merülhettek fel biztonsági aggályok, hiszen a páciensek gyermekek, akiket csak édesanyjuk kísért el a tel-avivi kórházba.

A három kis beteg - egy nyolchónapos, egy négy- és egy hétéves gyermek - élete veszélyben lett volna, ha nem hajtják végre rajtuk az operációt. Két gyermeknek lyuk volt a szívén, s a harmadikat is veleszületett szívbetegség miatt kellett megműteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását