2024. március 29. - Auguszta

Horváth Ágnes: Orbán hazárdírozik

Orbán Viktor orosz rulettet játszik akkor, amikor azt mondja, hogy a Szerencsejáték Zrt. bevételéből kell a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése által okozott hiányt pótolni - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerdai, budapesti sajtótájékozt
2008. március 13. csütörtök 07:24 - Hírextra

Orbán Viktor azt javasolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. egyszer már elköltött pénze fedezze az egészségügy kiadásait - mondta Horváth Ágnes, hozzáfűzve: abból a pénzből az állam iskolákat, óvodákat tart fent, finanszírozza az egészségügyet.

"A Fidesz (...) orosz rulettet játszik, szerencsejátékról beszél, azonban az a baj, hogy ezen a lutrin kizárólag az egészségügy vesztett" - fogalmazott.

A miniszter szerint Orbán Viktor nem beszélt a szakmai károkról, nem adott konkrét megoldást a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével keletkező problémákra.

A gyermekorvosi ellátásról szólva Horváth Ágnes azt mondta: nem a minisztérium kurtította meg a gyermekorvosok bevételét. A gyermekorvosok többletben részesültek vizitdíj-kompenzációként, de ez a vizitdíj eltörlésével meg fog szűnni.

Orbán Viktor azon javaslatára, miszerint több pénzt kellene fordítani az egészségügyre, Horváth Ágnes úgy reagált, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzás alatt mindig több pénzt fordítottak az egészségügyre, mint amennyi az Orbán-kormány maximális támogatása volt. Hozzátette: az elmúlt 12 évben a legkevesebbet az Orbán-kormány költötte GDP-arányosan: 5,9 és 6,2 százalék között. Az MSZP-SZDSZ-kormány ennél 1,2 százalékkal többet költött az egészségügyre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását