2024. május 16. - Mózes, Botond

Csécsei megfeddte Fodort

Csécsei Béla, Józsefváros SZDSZ-es polgármestere nem ért egyet Fodor Gábor pártelnök politikájával; az MTI-hez megküldött nyílt levelében azt írta: ami nem megy, azt ne erőltessük. A liberális politikus az MTI-nek azt mondta, akár rendkívüli küldöttgyűlés
2008. szeptember 16. kedd 14:42 - Hírextra
A külföldön tartózkodó Csécsei Béla az MTI-nek adott telefonos interjújában azt mondta, nyílt levele valójában megállapítása annak, hogy ez így nem mehet tovább.

Közölte, a megoldásra nem akar egy személyben receptet mondani, ennek, mint mondta, "megvannak a maga fórumai az SZDSZ alapszabálya szerint".

Arra a kérdésre, mit kellene Fodor Gábornak tennie, azt mondta: azt várja tőle, hogy működtesse a SZDSZ fórumait. A vélemények az SZDSZ fórumain kristályosodjanak ki, és ezeket kell utána képviselni - szögezte le.

Csécsei Béla elmondta, sokat vár az országos tanács következő ülésétől. Úgy látja, ha az nem tud fórum lenni, akkor - álláspontja szerint - "akár rendkívüli küldöttgyűlést is kell összehívni annak érdekében, hogy az ország kormányozhatósága fennmaradjon".

Közölte, jó néhány társával együtt nem gondolja, hogy a "szakértői kormány homályos ötlete" valóra váltható, és azt sem hiszik, hogy előre hozott választásokkal lehet választ adni a problémákra.

Itt egy működőképes költségvetést kell készíteni, amelyben az SZDSZ által javasolt adócsökkentéseknek és kiadás-megszorításoknak egyaránt meg kell jelenniük - szögezte le.
Kitért arra is: sajnálattal és megdöbbenve hallotta, hogy Gegesy Ferenc, Ferencváros SZDSZ-es polgármestere "végső segélykiáltásként" kilép az SZDSZ-ből és lemond parlamenti mandátumáról.

Kérdésre közölte: nem szeretné, ha más párttársai is hasonló lépésre szánnák el magukat. Hozzátette: bízik abban, hogy Gegesy Ferenc visszatér az SZDSZ-be és a parlamentbe.
Csécsei Béla a Fodor Gábornak írt levél másolatát elküldte az MTI-nek. Ebben egyebek mellett azt írta: "Ami nem megy, azt ne erőltessük. Mert nem megy, az látható. Úgy gondolom, száz napnyi elnöki regnálásod nem éppen sikertörténet. Ha keményebben akarok fogalmazni azt mondom: katasztrófa-turizmus."

Csécsei szerint Fodor Gábor pont az ellenkezőjét csinálja, mint amit elnökjelöltként ígért. A beígért kompromisszumos politizálástól mi sem áll távolabb, mint az eddigi tevékenységed - mutatott rá.
Kitért arra is, hogy liberális választóik, értelmiségi bázisuk fel van háborodva, és ismert írástudóik mindegyike ugyancsak tévútnak tartja a pártelnök által választott irányt.

Mint fogalmazott, lehet, hogy egy irodában jól hangzik a "Gyurcsány monnyonle", meg a szakértői kormány, de a valóság azért ennél bonyolultabb.
Közölte, az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy Fodor Gábor egyáltalán nem kíván azokra támaszkodni, akik az SZDSZ-t a napi valóságban jelentik és képviselik.
"Nem értenek Veled egyet a polgármesterek, és a parlamenti képviselők nagyobb része sem" - írta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását