2024. április 27. - Zita

"60 embert öltem meg, de nem bánom"

Nem bánta meg tetteit Alekszandr Picsuskin, a 48 ember meggyilkolásáért tavaly életfogytiglani börtönre ítélt orosz sorozatgyilkos. Piucsuskin a Tvoj Gyeny című bulvárlapban szerdán megjelent interjújában kijelentette: "Nincs bennem megbánás. Annyi energi
2008. március 13. csütörtök 07:28 - Hírextra
Az is elmondta, hogy a börtönőrök nagyon tisztelik. "Tilos nekik beszélni velem, és kérdéseket feltenni, de hallom, ahogy egymás között nagy csodálattal beszélgetnek rólam" - mondta.

Picsuskin a bitcai parkerdőbe csalogatta áldozatait, többnyire idősebb, a társadalom perifériáján élő, és/vagy alkohollista embereket, ott megölte őket, majd holttestüket kutakba, csatornákba dobta.
Első áldozata egy barátja volt, akit 15 éve gyilkolt meg, mert az nem tartotta be a szavát. Mint mondta, attól, hogy elveszi valakinek az életét, erősnek, valósággal Istennek érezte magát.

Jelenleg Picsuskin a második az orosz sorozatgyilkosok sorában az áldozatok számát tekintve: 1992-ben 50 ember megöléséért halálra ítélték és kivégezték Andrej Csikatilót.

Picsuskint azért csupán életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, mert Oroszországban moratórium van érvényben a halálbüntetésre. Az első helyet azonban még megszerezheti: a bírósági tárgyaláson állította, hogy hatvan emberéletet oltott ki, ezért további több mint tíz esetben még folyik a nyomozás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását