2024. április 25. - Márk

Családbarát munkahely díj

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) idén kilencedik alkalommal hirdette meg a Családbarát munkahely díjat - jelentette be Rauh Edit szakállamtitkár csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. március 13. csütörtök 15:09 - Hírextra

A díjat olyan pályázó munkahelyek nyerhetik el, amelyek képesek megteremteni a munka, a magánélet és a gyermekvállalás összeegyeztethetőségét, és amelyek sikerességéhez jelentősen hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és családi kötelezettségeit egyaránt figyelembe vevő családbarát intézkedések.

Az eddigi tapasztalatok szerint a családbarát munkahelyek vonzóak az alkalmazottak számára, növelik a vállalat versenyképességét, nő a munkavállalók motivációja, hatékonyabb a munkavégzés, kevesebb a stressz, csökken a fluktuáció és a betegség miatti távolmaradás - mondta el az államtitkár.

Rauh Edit kiemelte, hogy a munka és a magánélet összehangolását az Európai Unió és a minisztérium is a nők és a férfiak között egyenlőség eléréséhez vezető egyik prioritásként kezeli.
Az SZMM által kiírt díjat, amely erkölcsi elismerést jelent hat kategóriában - mikrovállalkozások, kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervezetek és civil szervezetek - lehet megpályázni május 31-ig.

A bíráló bizottság a díj odaítélésekor egyebek között olyan szempontokat vesz figyelembe, hogy a cég dolgozói különböző munkaidőmodellekből választhatnak-e, zökkenőmentessé teszik-e a nők szülés utáni visszatérését a munkába, részesülnek-e a munkatársak különféle juttatásokban és elismerésekben, figyelmet szentelnek-e az egészségmegőrzésnek, valamint rendszeresek-e a családdal együtt szervezett céges programok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását