2024. május 3. - Tímea, Irma

Az iskola az erőszak terepe

Az iskola a dél-afrikai gyermekek elleni agresszió elsőszámú terepe, és a nemi jellegű bűncselekmények csaknem 9 százalékában tanár a tettes - állapította meg a Dél-afrikai Emberi Jogi Bizottság (SAHRC).
2008. március 13. csütörtök 19:22 - Hírextra

Az iskolai erőszakról készült vizsgálat feltárta, hogy traumatikus élményekről árulkodó közösségi játékok jelentek meg a kisiskolás korosztályban. Ilyen például, amikor rablótámadást vagy nemi erőszakot imitálnak a gyerekek. "Ezek a játékok jól mutatják, hogy a legfiatalabbak körében is ragályszerűen terjed az agresszivitás" - áll a jelentésben.

A SAHRC adatai alapján az iskoláskorú gyerekek negyven százaléka volt már áldozata valamilyen erőszakos bűncselekménynek. Ezt a Vöröskereszt fokvárosi gyermekkórházának munkatársai is alátámasztják. Beszámolójuk szerint rendszeresen kerülnek hozzájuk összevert vagy megerőszakolt gyerekek, és gyakran kell ellátniuk zsebkéssel, bozótvágó késsel vagy lőfegyverrel ejtett sebeket. A bizottság javasolja az oktatási kormányzatnak, hogy rendszeresítsenek fémdetektorokat az iskolakapuknál.

A felmérés során 1227 mélyinterjú is készült szexuális bűncselekmények áldozatául esett diáklányokkal. Kiderült, hogy az ilyen cselekmények negyede iskolában történt és az esetek 8,6 százalékát (ez 105 tanulót jelent) tanárok követték el. A brit The Guardian honlapján megjelent tudósítás szerint egy új jelenség, az úgynevezett korrekciós nemi erőszak is terjedőben van. "A kifejezés az olyan esetekre vonatkozik, amikor fiú tanulók leszbikus tanulókat erőszakolnak meg abban a hitben, hogy a tettnek a szexuális orientációt módosító hatása van, és utána már nem lesznek többé leszbikusok az érintettek" - áll a SAHRC jelentésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását