2024. április 26. - Ervin

Rendkívüli értekezletet tart az SZDSZ

Rendkívüli ügyvivői értekezletet tart pénteken az SZDSZ: a liberális párt vezetői testülete foglalkozik a tavalyi elnökválasztáson történteket vizsgáló, Jüttner Csaba vezette bizottság jelentésével és elképzelhető, hogy ezzel összefüggésben a tisztújítás
2008. március 13. csütörtök 19:28 - Hírextra

Kóka János pártelnök szerdán közölte, hogy rendkívüli ügyvivői értekezletet hív össze a lezárult vizsgálat kapcsán. Azt is elmondta, hogy javasolni fogja: még aznap hozzák nyilvánosságra a leírtakat.

Az MTI úgy tudja, amennyiben a jelentés visszásságokat állapít meg a tavalyi liberális elnökválasztás kapcsán, napirendre kerülhet a tisztújítás kérdése is. A távirati iroda információi szerint Fodor Gábor volt liberális elnökjelölt, a tavaly Kóka Jánostól vereséget szenvedő jelenlegi környezetvédelmi és vízügyi miniszter még nem döntött arról, adott esetben elindul-e újra az SZDSZ elnöki posztjáért.
Az SZDSZ elnöke február 16-án, a Liberális Gazdasági Tanács ülését követően jelentette be, hogy az SZDSZ Ügyvivői Testülete felkérte Jüttner Csabát, vizsgálja ki az szabad demokraták 2007-es elnökválasztásán történteket. A vizsgálat lefolytatására a Szabolcs Szatmár Bereg megyei elnök harminc napot kapott.

Kóka János idén februárban elismerte: erős a gyanú, hogy szabálytalanságok történtek az elnökválasztáson. Az ügy előzménye, hogy a Hír TV Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János állítólag álszavazatokkal nyerte meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították.

Később a Boon nevű internetes honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a Hír TV-t arról informálta, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra.
Köteles Péter a műsorban arról is beszélt, hogy T. Asztalos Ildikó, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke többeket próbált választási csalásra rávenni. T. Asztalos Ildikó közleményben utasította vissza a vádakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását