2024. május 7. - Gizella

Eltűnt vallomások nyomában

Hiányzik a bírósági peranyagok közül a Vertical Invest ügyben megvádolt Klivinyi Zoltán egykori médiavállalkozó két korábbi vallomása is - derült ki a büntetőper mai tárgyalásán a II.-III. Kerületi Bíróságon.
2008. szeptember 15. hétfő 06:50 - Hírextra
A HavariaPress információi szerint a férfi ügyészség előtt tett vallomásának, illetve egy másik, kézzel írott vallomásának hiányára a szerdai tárgyalási napon derült fény, ezért az eljáró bíró intézkedett, hogy a taláros testület beszerezze azokat az ügyészségtől. A mai tárgyalási napon egyébként az ügyész bejelentette, hogy két vádlott esetében csalással is kiegészíti az ellenük emelt vádat.

Ezt követően azonban elnapolták a tárgyalást - október 20-ra -, mivel a vádlottak egyike nem jelent meg a bíróság előtt. Ettől függetlenül az első fokú ítélet vélhetően még idén megszülethet az ügyben. A 2003. januárban alakult Vertical Invest ingatlanszövetkezet működésének lényege az volt, hogy befektetőket gyűjtött, azzal az ígérettel, hogy pénzüket ingatlanokba fektetik, és a hivatalos banki kamat háromszorosát fizetik vissza számukra. A szövetkezet egy luxushotel építése mellett több ingatlanbefektetési programot hirdetett meg, melyekbe mintegy 1000-1500 befektető fizetett be összesen 1,8 milliárd forintot. Később azonban kiderült, hogy a szövetkezet az általa folytatott betétgyűjtéshez nem rendelkezett a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletének engedélyével.


A nyomozás szerint az ingatlanszövetkezet elnöke és gazdasági igazgatója - a szövetkezet elleni bírósági eljárás első- és másodrendű vádlottja - mintegy 260 millió forint vagyoni hátrányt okozott a Vertical Investnek, többek közt azzal, hogy befejezetlen munkákért is fizettek. A per harmadrendű vádlottjaként szerepel az ügyben Klivinyi Zoltán médiavállalkozó, aki egy időben az Esti Hírlap Rt. elnöke volt, és az érdekeltségébe tartozott a Penthouse magazin is. Az összesen kilenc vádlottat többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, sikkasztással és tőkebefektetési csalással vádolja az ügyészség; Klivinyit a hűtlen kezelésben felbujtóként, a csalásban bűnségedként vádolták meg.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását