2024. április 28. - Valéria

A bebörtönzött nőknek is vannak jogaik

"Az esélyegyenlőségnek ki kell terjednie a bebörtönzöttekre is. A nők számára itt is biztosítani kell például a férfiaktól eltérő egészségügyi és higiénés feltételeket."- hívta fel a figyelmet dr. Gurmai Zita EP képviselő, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Biz
2008. március 13. csütörtök 11:43 - Hírextra

A szocialista képviselő ezt "A börtönben lévő nők különleges helyzetéről és a szülők bebörtönzésének a társadalmi és a családi életre gyakorolt hatásáról" szóló Panayotopoulos-Cassiotou jelentés kapcsán mondta el.

A képviselő asszony hangsúlyozta, a bebörtönzött nőknél különösen fontos, hogy megőrizhessék családi kapcsolataikat, mivel ez segíti társadalmi visszailleszkedésüket is.

"Kábítószer-függőségnél és egyes más esetekben elengedhetetlen a pszichológiai segítségnyújtás, amire néhány tagállam komplex, nemi orientáltságú programokat dolgozott ki. Ezt a többi tagállamnak is követnie kell."- jelentette ki Gurmai.

A képviselőnő felszólalása végén kitért a börtönévek utáni munkapiacra történő visszakerülésre is. Mint mondta, a börtönviselt nők nehezebben jutnak munkához. Ugyanakkor a börtönben zajló képzési programokkal ez a probléma enyhíthető, és ennek révén csökkenthető a visszaesés veszélye.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását