2024. április 23. - Béla

Szili a média felelősségéről

A média a negyedik hatalmi ággá nőtte ki magát, márpedig a hatalom felelősé tesz, de ugyanakkor meg is részegíthet - emlékeztetett Szili Katalin házelnök szerdán, a Sajtószakszervezet március 15-e alkalmából rendezett ünnepségén.
2008. március 12. szerda 13:14 - Hírextra

Az Országgyűlés elnöke azt kívánta, hogy a sajtóban dolgozók tegyék olyan felelősségtudattal dolgukat, mint 160 évvel ezelőtti elődeik, de emlékeztetett arra, "a sajtó önmagában nem jó vagy rossz, hanem egy lenyomat", olyan, amilyenek az ország közállapotai.

Szili Katalin arról beszélt: korunk kihívásainak csak egy összetartó, állampolgáraival szolidáris nemzet tud megfelelni. Vasvári Pált idézve úgy fogalmazott: "válaszd a nemzetet, válaszd a szabadságot, és a kettőt együtt válaszd".

Mint mondta, "egy igazságtalan társadalomban törékeny jószág a szabadság", amely nélkül azonban elképzelhetetlen a modern Magyarország.

Az eseményen adták át a Sajtószakszervezet elismeréseit. A Vasvári Pál-díjat - amellyel azokat a cégeket jutalmazzák, ahol korrekt a munkavállalók és a munkaadó kapcsolata, működik a szakszervezet és kollektív szerződés van életben - idén a Somogyi Hírlap, annak kiadója és szakszervezete kapta.

Az egyénileg kiemelkedő szakszervezeti teljesítményt nyújtó tagoknak és a kollegiális kapcsolatok ápolását szívükön viselő partnereknek odaítélhető Vasvári Pál Emlékplakettel Nemes Pétert, az Axel Springer Magyarország Kft. humánpolitikai igazgatóját, a Magyar Lapkiadók Egyesülete humánpolitikai bizottságának vezetőjét és a Sajtószakszervezet központi nyugdíjas alapszervezetét jutalmazták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását