2024. május 2. - Zsigmond

Nyíregyházán is szmogriadó lehet

Nyíregyházán is egészségtelen a levegő szennyezettségi koncentrációja, meghaladja a 100 mikrogramm/köbméter értéket, ezért a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség már figyelmeztette a lakosságot és óvintézkedésekre
2009. január 11. vasárnap 17:00 - Hírextra
Azt kértük, hogy főként a dízelüzemű autók használatát mellőzzék a városban, inkább a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe az emberek - mondta a környezetvédelmi szakember.

Hozzátette: emellett felhívták a figyelmet a háztartási fa- és széntüzelés mérséklésére is.

Az igazgató-helyettes tájékoztatása szerint kérték továbbá, hogy a gyermekek és az idősek lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban, s a lakásokat kora délután szellőztessék az ingatlantulajdonosok, hiszen máskor, elsősorban az esti órákban nagyobb a légszennyezettség.

Rozinka Zsolt megjegyezte, hogy a megengedettnél nagyobb szennyezettség kialakulásában az is közrejátszott Nyíregyházán, hogy a 16 ezer távfűtéses lakást ellátó helyi hőerőműben a gázellátási nehézség miatt áttértek a pakura tüzelésre.

Szólt továbbá arról, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen még soha nem volt ilyen szennyezett a levegő, így a nagyváros önkormányzata nem is rendelkezik szmogriadó tervvel, de azt tavaszig elkészíttetik a helyhatósággal.

Addig is megteszik a szükséges lépéseket, ahogy megtették a mostani szmoghelyzetben - mondta a térségi környezetvédelmi felügyelőség helyettes vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását