2024. április 28. - Valéria

Lebukott a számlagyár

Több cégből álló számlagyár működésére derítettek fényt - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerdán az MTI-t. A számlagyár 2005-től–2008-ig, mintegy 150 vállalkozás részére állított ki fiktív számlákat
2008. március 12. szerda 15:32 - Hírextra

A számlagyár 2005-től–2008-ig, mintegy 150 vállalkozás részére állított ki fiktív számlákat – a jelenlegi adatok szerint – közel 1,2 milliárd forint értékben - írta Sipos Jenő közleményében, hangsúlyozva, hogy a számlákat kizárólag jogosulatlan adó-visszaigényléshez állították ki.

A szóvivő felidézte, hogy a pénzügyőrök 26 helyszínen tartottak házkutatást: fiktív működést alátámasztó számlákat, könyvelési bizonylatokat, bélyegzőket, számítástechnikai eszközöket, valamint megközelítőleg nyolcmillió forint értékű készpénzt és nagy értékű ingóságokat foglaltak le, több bankszámla zárolásáról pedig intézkedtek.

A kommüniké szerint az ügyben adócsalás, munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás, valamint közokirat-hamisítás miatt indult eljárás 11 ember ellen, akik közül ötöt őrizetbe vettek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását