2024. április 27. - Zita

A nagy félelem évei Kurdisztánban

Anfal és a Holocaust két rettenetes, fájdalmas és félelmetes szó, ami a történelemből nem törölhető. A volt bagdadi diktátor Szaddam Huszein mindent kipróbált kurdokon, hogy megsemmisítse a létezésüket, a kegyetlenség, az embertelenség, nem látott határt
2008. március 12. szerda 16:30 - Hírextra

Ezt leírni elképzelhetetlen. A volt bagdadi rezsim kénye-kedve szerint bánt a kurd néppel, a szülők szeme láttára kínozta meg a gyermekeket, megerőszakolták és meg gyilkolták, vagy fordítva a szülőket kínozták, megerőszakolták és meggyilkolták a gyermekek előtt. A gyilkolási díjat fizetette meg a szülőkkel.

Volt iraki diktátor politikája a tömegmészárlás, élve elásás, nyilvános kivégzés, tömeg pusztító fegyverek bevetése és nem utolsó sorban az 5000 kurd falut a földdel egyenlítették. A legnagyobb katonai akció a kurdok ellen az Anfal fedőnevet viselő haditerv volt, 1988. februártól szeptemberig tartott az Anfal hadművelet. Az Anfal jelentése Zsákmány, amely 8. szurát, az iszlám szent könyvéből a Koránból való. A 8-ik szurát, a korán magyarázata szerint meg kell ölni a hitetleneket és el kell venni mindenüket amijük van, ha nem térnek át a muszlim hitre. Szaddam az

Anfal szurát a kurdokon érvényesítette, a muszlimok nevében 6 hónap alatt 182 ezer kurd családot deportáltak Irak déli sivatagaiba. A kurd Anfal (zsákmány) és a holocaust csak a nevében és számában különbözik egymástól, de tartalmilag a kínzások, gyilkolások, éheztetések, megerőszakolások és végül a halálozás, mind egyformák. A zsidók a lágerekben szögesdrótokkal voltak elkerítve, kitéve a zord időjárásnak, a kurdok szintén táborokban voltak, a kóbor kutyákkal voltak elkerítve 45-55 fokos sivatagi hőségben.

Víz és élelem nélkül, lassú és kegyetlen halálra ítélve. A katonák minden értéküket elvették, külön választva a férfiakat, a nőktől és a kis gyerekektől, több napos kenyeret és mérgezet vizet kaptak. A halott gyermeket gyakran az emberek előtt a kóbor kutyáknak halomba dobálták. Ezeket az embereket a sivatagokba Nugre Salman területére szállították, ahol nem lehet mást látni csak a sivatagot, a végtelen sivatagot. Nugra Salmánban történt a tömeges mészárlás, ahol élve eltemették az ártatlan kurdokat, akikről a napig nem tudják, mégis miért kellet meghalniuk, mesélte az egyetlen túlélő

Teimur nevű ember, aki sebesülten a sivatagi beduinok segítségével elmenekült és koronatanú szerepet kapott a bűnösök ellen az iraki bíróságon.
Szaddam Huszein bűnei ellen, sem arab, sem a muszlim kormány nem tett semmilyen lépést, hallgattak, mind a mai napig. Ezért ne feledjük a Holocaust és Anfalt, ahol az ártatlan embereket tömegesen lemészárolták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását