2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Áprilisi téfa: megdőlt a kőröshegyi viadukt egyik pillére?

A mentőket és a tűzoltókat is többen keresték napközben amiatt, hogy egy áprilisi tréfa szerint megdőlt a kőröshegyi viadukt egyik pillére. A híd építője "hülye viccnek" tartja a Somogy Hírlapban megjelent anyagot, de jogi lépéseket nem fontolgatnak - mon
2007. április 1. vasárnap 21:03 - Hírextra
A katasztófavédelem is hasonló állásponton van, így egyelőre ők sem terelnék jogi útra az ügyet.

A Somogy megyei napilapban fényképpel is alátámasztott cikk jelent a hídról. A hírben azt írják, hogy a híd egyik pillére megdőlt, és ezzel két centire megközelítette azt a kritikus pontot, amelynél a dőlés megállíthatatlan. A cikk szerint, ha vasárnap nem sikerül megállítani a dőlést, akkor a pillért fel kell robbantani.

Az épülő hídnak azonban semmi baja, az újság a képet és a cikket áprilisi tréfának szánta. A hírt sokan komolyan vették, pedig az újság szerint egyértelmű volt, hogy tréfáltak.

Volt aki megijedt, érdeklődött, mit csináljon, csomagoljon, de volt aki értette a tréfát - mondta az RTL Klub Híradójának telefonon a Somogy Hírlap szerkesztője. Hozzátette: a cikk alcímében is jelezték, hogy kizárólag április elsején lehet megjavítani ezt a megdőlt pillért. A szerkesztő szerint a nevek is elég beszédesek: mert Bedő László és Nincsba János is szerepel, mint prominens személyek.

Az ilyen jellegű megjelenésekkel az a baj, hogy sokkal nehezebb egy rémhír terjedését meggátolni, mint ugyanazt továbbterjeszteni - mondta Dobson Tibor. A Katasztófavédelmi Főfelügyelőség szóvivője azt is közölte: egyelőre jogi lépéseket nem fontolgatnak, mert kár nem érte őket.

Nem perel a híd építője sem. De a cégnél az RTL Klub Híradójának szó szerint azt mondták: "ez egy hülye vicc".

Az M7-es autópálya völgyhídja az egyik legnagyobb ilyen építmény Európában. Van, ahol 88 méter magasan van fut az útpálya és a híd 1880 méter hosszú. A viadukt építkezése három éve kezdődött és eredetileg már tavaly őszre be kellett volna fejeződnie, de a határidőt később augusztus 12-ére módosították. A völgyhíd 40 milliárd forintjába kerül az államnak.

Április 1-én egyébként nem csak ez a lap írt tréfásnak szánt cikket. Egy hetilap vasárnap arról írt, hogy a Makó melletti Újváron az egész falu lopott gázt használ. Ilyen nevű település azonban nincs a környéken.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását