2024. április 26. - Ervin

BKV: jegyvásárlás mobillal

A BKV Zrt. vezetése a 2008. évi tarifaemelési javaslat részeként javaslatot tett a mobiljegy bevezetésére, melyről a Fővárosi Közgyűlés döntést hozott, önálló hatályba léptető rendelkezéssel. Ezek alapján a BKV Zrt. kidolgozta a kísérleti mobiljegy beveze
2008. március 12. szerda 11:13 - Hírextra

Az Igazgatósági határozat értelmében a Társaság 2008. I. felében megteremti a kísérleti mobiljegy bevezetésének feltételeit. A további fejlesztéseket, féléves tesztidőszakot követően - a mobiljegy vásárlási szokások kialakulása után - határozzák meg.

A kísérleti mobiljegy rendszer kialakításánál alapvető követelményként fogalmazódik meg, hogy értékesítési szempontból biztonságos, naprakészen ellenőrizhető legyen, a hamisíthatóság lehetőségét a lehető legkisebbre csökkentve. Fontos eleme, hogy ellenőrzéskor a mobiltelefonnal vásárolható jegy érvényessége gyorsan és nagy biztonsággal megállapítható legyen. A kísérleti mobiljegy rendszer elemei a később bevezetendő e-ticketing kiépítésekor is alkalmazhatók lesznek.

A mobiljegy módszere már több európai nagyvárosban is sikeresen működik. A skandináv országokban a jegyforgalom 40%-át már ez a típus adja, de a tavalyi évben bevezetett bécsi közösségi közlekedésben is felfutóban van.

Reményeink szerint a budapesti utazóközönség és a magyar fővárosba érkező turisták is pozitívan fogadják majd ezt a lehetőséget, hiszen általa elkerülhetővé válik, hogy valaki a jegyautomata meghibásodása, megrongálása miatt ne tudjon jegyet vásárolni. Ráadásul bárhonnan elérhető, nem kell automatát, pénztárat, aprópénzt keresgetni. Bárhol, bármelyik járaton, akár többszöri átszállásnál és éjszakai időpontokban is használható lesz.

A kísérleti mobiljegy ára - hétköznapokon 60 perces, hétvégén 90 perces időtartamra - 499 Ft, amely korlátlan számú felszállásra jogosít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását