2024. április 25. - Márk

A kormány nem beszél

A tavalyihoz hasonlóan az idén sem beszél senki a kormány nevében a március 15-i múzeumkerti ünnepségen, de ebben az évben a miniszterelnök már ott sem lesz a rendezvényen - tudta meg az MTI szerdán.
2008. március 12. szerda 23:18 - Hírextra
A Nemzeti Múzeum épülete előtt tavaly a Családunk Magyarország című állami ünnepséget szinte végig füttyszó kísérte, a műsort a miniszterelnököt gyalázó bekiabálások zavarták meg.

Miközben a Múzeumkertben tartott az állami emlékműsoron - az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint - több ezer ember gyűlt össze, számos csoport árpádsávos zászlók alatt érkezett az épülethez. Aznap a belváros több pontján zavargások voltak, a rendőrség késő estére oszlatta a tüntetéseket.
Gyurcsány Ferenc tavaly sem beszélt a Múzeumkertben, de ott volt a rendezvényen, amelyen megjelent Szili Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, továbbá Havril András, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

Az előzetes információk szerint a múzeumkerti ünnepségen a miniszterelnökön kívül Sólyom László köztársasági elnök sem lesz ott, Szili Katalin viszont megjelenik a rendezvényen.

A Nemzeti Múzeum előtt az elmúlt években hagyományosan beszédet mondtak állami vagy kormányzati vezetők az 1848-as forradalom évfordulóján. Gyurcsány Ferenc 2005-ben és 2006-ban is felszólalt az ünnepi rendezvényen. Tavaly - a rendszerváltás óta először - nem volt kormányzati szónok a Múzeumkertben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását