2024. április 19. - Emma

20 millió csempészfogás

Közel húszmillió forint értékű hamis árut és cigarettát foglaltak le pénzügyőrök n Budapesten - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerdán a távirati irodával. Sipos Jenő ezredes közleményében azt írta: kedden több fővá
2008. február 13. szerda 15:30 - Hírextra
A józsefvárosi piacon a pénzügyőrök érkezésére több árus is sietve bezárta pavilonját, 12 hirtelen bezárt pavilonból - felnyitásuk után - különféle hamis termékek kerültek elő: összesen több mint 1.500 darab ruházati termék, közel 1.000 darab telefon-kiegészítő, mobil ékszer és több mint 200 darab borotvapenge. A több mint 17 millió forint értékű hamis árut a pénzügyőrök lefoglalták és ismeretlen elkövetők ellen megindították a büntetőeljárást - írta a szóvivő.

Hozzátette: a megszűnt Fáy utcai piac környékén, egy nagy zsákot cipelő férfit igazoltattak a pénzügyőrök. A távol-keleti származású férfi zsákjából több karton magyar adójegy nélküli cigaretta került elő, így a pénzügyőrök az ellenőrzést kiterjesztették a férfi lakására, ahol további nagy mennyiségű adózatlan cigarettát találtak.

Az összesen 500 karton, közel hárommillió forint értékű, különféle márkájú cigarettát a pénzügyőrség lefoglalta, a férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A várható jövedéki bírság összeg közel 7,5 millió forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását